ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


Είναι ωραίο εκεί που κάθεσαι και χαλαρώνεις σε μια πολυθρόνα απο το stress της μέρας , να σκέφτεσαι τί πρωτότυπο μπορείς να δημιουργήσεις για τον κήπο ή το μπαλκόνι σου ώστε να ξεφεύγει το μάτι και να σε ευχαριστεί .
Έτσι και εγώ καθισμένος σε μια άνετη κουνιστή μπαμπού πολυθρόνα , σκεφτόμουν ότι έχω ενα ζευγάρι παλιά παπούτσια που τα είχα φυλαγμένα στην αποθήκη ,γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να τα πετάξω . Πίνοντας μια γουλιά καφέ λοιπόν σκεφτόμουν πώς μπορώ να τα αξιοποιήσω..
Βρήκα την κεντρική ιδέα ( οτι σαν γλαστράκια θα ήταν πολύ ενδιαφέρων ) και άρχισα να τα διαμορφώνω . 
1) Καταρχήν στη βάση τους (στη σόλα) , άνοιξα 4 - 5 τρύπες να στραγγίζει καλά το νερό κατά το πότισμα.  
2) Γέμισα τα παπούτσια με χώμα ( κατάλληλο για φυτά ) τόσο ώστε να μην ξεχειλίζει , για να έχουμε χώρο να φυτέψουμε αλλά και όταν ποτίζουμε να μην τρέχει απ έξω το νερό .
3) Η επιλογή των φυτών που θα έβαζα έγινε με το σκεπτικό να μην χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και σε όποιο σημείο στηθεί η ιδέα να μπορούν να ανταπεξέλθουν (εσείς βέβαια μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε σας αρέσει).Τα κατάλληλα φυτά λοιπόν γι αυτό που έψαχνα να κάνω ήταν 2 κατηγορίες : τα κακτοειδή και τα παχυφυτα.Αυτό γιατί είναι εύκολα στην καλλιέργεια τους , είναι ανθεκτικά στις προσβολές των ζωϊκών εχθρών, έχουν θαυμάσια ανθοφορία , μπορούν να αντέξουν για μακροχρόνιες περιόδους ξηρασίας γιατί αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού στους ιστούς τους.


4) Αφού λοιπόν άνοιξα μικρές τρύπες και φύτεψα τα κακτάκια και τα παχύφυτά μου , άρχισα το στήσιμο .Έβαλα λοιπόν το ένα παπούτσι πάνω στο άλλο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και γύρω γύρω πέτρες που είχα μαζέψει απο μία παραλία , καθώς αυτές είναι εμφανισιακά πιό όμορφες αφού έχουν τρύπες και τις έχει φάει το αλάτι . 




5) Η τελευταία πινελιά που σκέφτηκα για να δώσω μια πιό έντονη εικόνα στην κατασκευή ήταν να βγάλω προσεχτικά μ ένα φτιαράκι λίγο γκαζόν και να το τοποθετήσω πάνω στις πέτρες με το χωμα τους .Έδειξε όντος πιο όμορφο και αληθοφανές .

Πιστεύω να σας άρεσε και περιμένω και τις δικές σας απόψεις και ιδέες .
Καλή τύχη και καλή Φαντασία στις συνθέσεις σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χειροποίητες βάσεις κεριών απο ξύλο και κεραμικό σετ τρια τεμάχια. Σέτ τριάδα Χειροποίητες βάσεις κεριών απο ξύλο και κεραμικό σε χρώματα κι...

Δημοφιλείς Αναρτήσεις